Omenakakku

Tämä on jo vanha ohje, jota leivoin joskus parikymmentä vuotta sitten useammankin kerran. Sittemmin on tullut uusia kakkuohjeita ja tämä on jäänyt unohduksiin. Nyt pöydällä oli sopivasti omenoita, uusi katedraalikakkuvuokani odotti testausta ja uusi yleiskoneeni odotti käyttöä...siis omenakakkua väsäämään.

Ohjeessa on käytetty mittayksikkönä kahvikuppia. Löysin jostain vinkin, että kahvikuppi olisi n. 1,5 dl eli suluissa määrät, joita käytin.




3 kananmunaa
3 kkp (4,5 dl) sokeria
150 g voita
0,75 dl vettä
3,75 kkp (5,6 dl) vehnäjauhoja
2.25 tl leivinjauhetta
3 kkp (4.5 dl) omenakuutioita

Vaahdota munat ja sokeri. Kiehauta voi ja vesi ja lisää munasokerivaahtoon. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja omenakuutiot keskenään. Lisää taikinaan.

Voitele ja jauhota vuoka huolellisesti. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 200 asteessa 30 minuuttia, laske sitten uunin lämpötilä 175 asteen alalämpöön ja paista vielä noin 30 minuuttia.

Kommentit