Burgundinpata

Syksyllä kävin ystävän kanssa leffateatterissa katsomassa elokuvan Julie & Julia. Siinä tehtiin pariin otteeseen burgundinpataa ja se näytti todella hyvältä (onneksi leffassa ei ole tuoksuefektejä). Kuola valuen lähdettiin leffasta kotiin ja päätin, että kyllä minäkin vielä joskus teen tuota samaa pataa.

No, eilen koulussa sain sitten parini kanssa tehdä meille ruuaksi burgundinpataa. Ohje napattiin netistä kotikokki.net-sivulta. Teimme kolminkertaisen annoksen ja teimme pieniä säätöjä joihinkin määriin ja esim.  herkkusieniä ei löytynyt koulusta ollenkaan, ne jäivät meillä kokonaan pois. Sen sijaan lisäsimme joukkoon pekonia paistettuna, sillä se kuuluu useimmissa ohjeissa burgundinpataan.




500 g naudan paistia
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 dl punaviiniä
70 g tomaattipyreetä
1 lihaliemikuutio
8 pikkusipulia
4 valkosipulinkynttä
4 laakerinlehteä
2 tl timjamia
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
3 kpl porkkanaa
0,5 purjoa
200 g herkkusieniä
0,5 dl persiljaa

Leikkaa paisti n. 2-3 cm:n kokoisiksi palasiksi ja ruskista palat pannulla rasvassa pienissä erissä. Laita lihapalat pataan / kattilaan ja ripottele jauhot päälle. Lisää vesi käyttämällä se pannun kautta.

Lisää punaviini, tomaattipyre, liemikuutio (meillä oli lihaliemijauhetta), sipulit kokonaisina, valkosipulit kokonaisina tai pilkottuina sekä mausteet persiljaa lukuunottamatta.

Keitä n. tunti (mieluummin vähän enemmän). Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisää porkkanat viipaloituina (meillä oli valmista kuutiota) ja noin 10 minuuttia sen jälkeen viipaloitu purjo ja herkkusienet.

Hauduta vielä 20-30 minuuttia. Lisää ennen tarjoilua kastikkeen päälle vielä tuoretta persiljaa silputtuna.

Kastike oli oikeasti hyvää... varmastikin teen tätä joskus uudelleen :)

Kommentit