Rahkapiirakka

Tällä ohjeella olen tehnyt rahkapiirakkaa jo reilut parikymmentä vuotta. Nyt tavallisen rahkan tilalle laitoin Valion kausituotteen valkosuklaa-lime -rahkan ja kermamaidon korvasin pelkällä hyla-kuohukermalla.



Pohja:
75 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle:
1 tkl rahkaa
1 dl kermamaitoa
1 muna
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota rasva ja sokeri ja lisää muna vatkaten. Sekoita joukkoon jauho-leivinjauheseos. Levitä taikina matalaan pieneen piirakkavuokaan.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada seos pohjan päälle vuokaan.

Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

Kommentit

  1. Voi kun kuulostaa hyvältä. Maistuiko tuo valkosuklaa-lime rahka tässä?

    VastaaPoista
  2. Oi että näyttää hyvältä! Alko heti tekeen mieli:o)

    VastaaPoista
  3. Anu / Anun keittiössä3.2.2010 klo 8.57

    Tämä oli kyllä hyvää... ainahan nämä rahkapiirakat on maistuneet. Tästä valkosuklaa-lime -versiosta tuli makeampi eli vähän vähempi sokerimäärä olisi riittänyt. Mutta hyväähän tuo oli silti :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti