Kynsilaukkasämpylät

Tällaisella nimellä ohje oli Yhteishyvän Ruoka-liitteessä 1/09. Kuulosti hyvältä ja kun teki mieli tuoretta sämpylää, niin eikun toimeksi.


3 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
2 valkosipulin kynttä
3 dl neljänviljan hiutaleita
4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Päälle:
kananmuna
1 dl auringonkukansiemeniä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Murskaa joukkoon valkosipuli. Lisää hiutaleet ja jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki ja jaa se 12 osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi. Anna niiden kohota kaksinkertaisiksi peitettynä lämpimässä paikassa. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle auringonkukan siemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Kommentit

  1. Valkosipulisämpylät on ihania! Varmasti herkullinen tuoksu ja maku.

    Onnea myös siun uudelle kameralle ja puhelimelle!:) Mie saan jälkimmäistä ilmeisesti vielä muutaman viikon odottaa. Se on kyllä jännä, miten melkein 10v on jatkuvasti kulkenut pokkari laukussa ja yhtäkkiä sitten ei oliskaan painona :) Nykyisessä luurissani on tosi surkea kamera, mutta uskon et C6 saa ihan kohtuullisia tähän verrattuna! Yksi hyvä ystäväni on ammatiltaan valokuvaaja, on opettanut opettaa mulle muutamia juttuja kunhan meidän kiireet vähän hellittää. Ei tarvitse maksaa kuvauskurssita. Ja uskoisin et tuo opaskirjakin auttaa alkuun, taisinpa joskus vuosia sitten velkjellekin ostaa jonkun digikuvausoppaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti