Kanttarellikeitto

Uudet kanttarellit houkuttelivat tekemään kermaista sienikeittoa. Netin syövereistä löytyi ohje, jota mukaellen valmistin oman keittoni. Namm...


1/2 l kanttarelleja (tai oman maun mukaan, itselläni oli kyllä varmastikin enemmän :)
nokare voita
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
n. 2-3 rkl vehnäjauhoja
n. 5 dl kasvislientä
n. 1 dl valkoviiniä
viherpippurirouhetta
mustapippurirouhetta
suolaa
2 dl kuohukermaa
n. 50 g Koskenlaskija-sulatejuustoa

Leipäkrutongit:
loraus oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
2-3 viipaletta vaaleaa leipää

Pilko sipulit. Sulata voinokare pannulla ja lisää pannulle sienet ja sipulit. Paistele kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. (Itselläni oli jo valmiiksi paistetut sienet, joten paistoin ensin voissa sipulit ja lisäsin sitten sienet.)

Lämmitä kasvisliemi kattilassa kiehuvan kuumaksi. Ripottele vehnäjauhot sieni-sipuliseoksen joukkoon, sekoita hyvin, älä ruskista. Lisää osa kasvisliemestä pannuun ja sekoita hyvin.

Lisää kattilaan liemen joukkoon murskatut pippurit ja sipuli-sieniseos sekä valkoviini. Keittele keittoa miedolla lämmöllä, jotta jauhot kypsyvät. Lisää keiton joukkoon kerma ja sulatejuusto. Keitä, kunnes sulatejuusto on hyvin sulanut.

Leikkaa leipä kuutioiksi. Levitä ne uunivuokaan. Ripottele päälle oliiviöljyä. Purista valkosipulinkynnet joukkoon. Sekoita hyvin. Paista uunissa grillivastuksen alla, kunnes leivät ovat saaneet vähän väriä ja ovat rapsakoita.

Kommentit

  1. Vastavierailulle tulin käymään :). Kantarelliruuat on vaan niin hyviä. Varmasti myös tämä keitto.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti