Kultarannan pumpulikakku

Pitkästä aikaa kahvikakkua... nyt kokeilin vihdoin pumpulikakkuohjetta, jonka löysin Merjan leivonta- ja askartelublogista. Hyvää, mutta todella murenevaa. Leikkaaminen ja syöminen olivat melkoista murustelua. Ja kuten kuvasta näkyy, vuuan voitelu ja jauhottaminen kannattaa tehdä todella huolella :)


3 munaa
3 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria
4 dl perunajauhoja
250 g sulatettua, kiehuvan kuumaa rasvaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sihdin läpi joukkoon, varovasti sekoittaen. Sulata ja kiehauta voi ja lisää se tulikuumana taikinaan hyvin sekoittaen. Paista pumpulikakku hyvin voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa 180 asteessa noin 40-50 min. Mikäli tahdot kakusta gluteenittoman, muista ettet käytä tavallisia korppujauhoja vuoan jauhottamiseen.

Kommentit

  1. Itsekkin olen tätä kerran tehnyt ja huomasin samat asiat.
    Todella hyvän makuinen, mutta mahdoton syödä siististi eli jäi juhlatarjoiltavista pois sen takia.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti