Valkosuklaajuustokakkua sekä mustikkakastiketta

Tällaista herkkua meillä syötiin, kun vietimme äitienpäivää viikon verran myöhässä. Olikin muuten hyvä yhdistelmä, valkosuklaa ja mustikka.



Kakun ohje on Kinuskikissalta, pohjan tosin tein Oreo-kekseistä.

Keksipohja
180 g keksejä (Oreo-paketti + digestive-keksejä)
75 g voita

Täyte
130 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
3 dl kuohukermaa
2 rkl vettä
1 rkl sitruunanmehua

Vuoraa irtopohjavuoan (24cm) pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit tehosekoittimessa ja sulata voi kattilassa. Kaada keksimurska kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Yhdistä sulatettu suklaa, sokeri ja tuorejuusto keskenään sähkövatkaimella. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi. Kuumenna vesi ja sitruunanmehu kattilassa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liota ne kuumennettuun nesteeseen. Anna jäähtyä hetki.

Lisää liivateneste suklaa-tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen. Lisää joukkoon kermavaahto, sekoita varovaisesti ja kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Laita vuoka jääkaappiin.

Mustikkakastikkeen ohje on Kohokohta-sivustolta.

1  dl  sokeria
2  rkl sitruunan mehua
0,5 dl vettä
6 dl mustikoita
1,5 rkl maizena
1  rkl voita

Mittaa kattilaan sokeri, vesi, sitruunan mehu sekä mustikat. Anna kiehua niin, että sokeri sulaa.

Sekoita maizzna pieneen tilkkaa vettä ja lisää kattilaan, anna kiehahtaa. Ota kastike pois liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Jäähdytä kastike.

Itse käytin suurustamiseen Maizena-suurustetta, jonka voi sekoittaa suoraan kiehuvaan kastikkeeseen.

Kommentit